Welkom op de site van TLS-rental!

TLS; Uw partner voor de verhuur van licht- en geluidsapparatuur, bediening, preproductie, advies en ontwerp.
TLS; De facilitair dienstverlener voor al uw (bedrijfs-)feesten, congressen, beurzen, presentaties en theaterproducties.

Vanaf april 2007 zal de dagelijkse gang van zaken van TLS tijdelijk overgenomen worden door Robert Bell. Dit in verband met de reisplannen van Ralph Tacken. Ralph zal namelijk een paar maandjes in het buitenland vertoeven.

Voor u als klant hoeft er echter niets veranderen. Robert Bell is de persoon die de zaken waar gaat nemen in de tussentijd. Robert heeft zelf al jaren een eigen licht- en geluidsbedrijf en sinds afgelopen jaar delen wij met TLS en Robert met zijn bedrijf ons bedrijfspand in Swalmen.
Daarnaast is Robert ook via de BETA-group VOF, de vennootschap tussen TLS en zijn bedrijf Bproductions nauw betrokken bij het reilen en zeilen van TLS.

Voor vragen, offertes en overige informatie neem dus tijdelijk contact op met:

Robert Bell
+31654221343
Robert@tls-rental.nl

Op deze site vindt u informatie over uitgevoerde projecten en referenties.

Voor meer info over het bedrijf TLS zie de rubriek "About TLS-rental" of neem gerust contact met ons op!

Vrienden van Martijn LIVE

[alle afbeeldingen]

November 2007 - Tegelen
Op 9 november aanstaande vind in CC De Haandert in Tegelen het evenement Vrienden van Martijn LIVE plaats. Een initiatief om Martijn, de grondlegger en het kloppende hart van TLS, te gedenken! Gedenken op een manier die bij hem paste, namelijk met muziek! Op deze avond, waarbij de opbrengsten ten bate zullen zijn van de Ronald MacDonald stichting, zal een keur aan artiesten optreden. Kijk voor meer info en kaartverkoop op http://www.vriendenvanmartijn.nl
TLS, ook voor verlichting van dieren

[alle afbeeldingen]

Maart 2007 - Weert
Voor de tweede maal op rij is TLS gevraagd om in manege de IJzeren man te Weert de technische ondersteuning te verzorgen voor hun jaarlijkse hengstenshow. Dit evenement wordt ieder jaar grootst opgezet. Bovendien is TLS vorig jaar ook in september nogmaals naar Weert afgereisd om daar de paardenveiling in soortgelijk verband te verzorgen. Voor de komende show van 31 maart levert TLS:

140 mtr. truss
18 takelpunten
78 lichtbronnen
12 gevlogen luidsprekers (waarvan 8 gevlogen in het grid)
1 videoprojector 4000 ansilumen + scherm 3x4
75 kiloWatt aan vermogen

Kortom een leuke en uitdagende opdracht voor TLS. (Foto’s volgen binnenkort)

TLS en JTTR naar Zwitserland!

[alle afbeeldingen]

Februari 2007 - Herisau, Zwitserland
Afgelopen weekend heeft onze band Jump to the Roof een concertreis gemaakt in het Zwitserse Herisau. TLS mocht daarbij aanwezig zijn voor de technische ondersteuning. En zo kwam het dat het gehele gezelschap (11 man in totaal) donderdag 1 februari op Dusseldorf Airport de vlieger heeft gepakt richting Zurich. Daar werd het gezelschap als echt artiesten opgehaald door een busje met privé-chauffeur en werd de reis voortgezet naar Herisau. Op uitnodiging van Sauknapp (het muziekgezelschap dat de afgelopen 2 jaar Venlo en omgeving heeft aangedaan tijdens de carnaval) mocht Jump op hun jubileumfeest spelen op de reeds aanwezige technische installatie en backline. Een zeer gezellig feest! De overige dagen waren gevuld met leuke en gezellige activiteiten en op maandag werden we alweer op Zurich Airport uitgezwaaid om onze reis naar huis te vervolgen. Jump, Sauknapp en alle anderen van het gezelschap bedankt!
Vastelaovend in Tegelen
Januari 2007 - Vastelaovend
Het carnavalsseizoen is weer geopend en dat betekent een drukke tijd in de licht- en geluidsverhuur wereld. Zo niet anders bij TLS. De komende weken verzorgt TLS ondermeer de techniek bij het Oeles Prinsebal, Boerejoekszitting, Vastelaovend toppers, "Jao det is tegels" en verschillende andere vastelaoves-activiteiten.
TLS Rental goes Avolites!
Januari 2007 - Avolites Pearl
Sinds kort is binnen het verhuurpakket van TLS Rental een Avolites Pearl te bewonderen. Deze lichtsturing is een absolute allrounder! Eigenlijk een onmisbare tafel voor het aansturen van het zogenaamde “intelligente licht” (movingheads en scanners).

Geschikt voor het standaard bandwerk maar ook zeer zeker een aanwinst voor theaterproducties. Zeer eenvoudig in bediening, vandaar dat deze lichttafel wereldwijd haar sporen verdiend heeft en op menig festival en venue als lightning console aanwezig is.

Tegelse Revue!

[alle afbeeldingen]

16 januari 2007 - Tegelse Revue 2007: "En alles kwaam good"
De Tegelse Revue is ten einde, 6 voorstellingen in een uitverkochte Haandertzaal, 6 maal een staande ovatie door het publiek en ongeveer 2 weken samenwerken met een geweldige club revue-mensen, kortom we kunnen terugkijken op een geslaagde productie!

Op dinsdag 2 januari vond de eerste bouwdag reeds plaats. Het grid en licht werden die dag geplaatst en ingehangen. Vervolgens kwamen achtereenvolgens decor, geluid en enkele repetities de daaropvolgende dagen. De generale op maandag 8 januari was de eerste vuurdoop waarbij alle verschillende disciplines voor het eerst samenkwamen, zoals het geluid, licht, orkest, acteurs, decor en changementen. Een zeer geslaagde generale en daarmee het groene licht voor de première op woensdag!

Vrijdagavond werd er na afloop van de voorstelling op zeer indrukwekkende wijze aan Martijn gememoreerd. Met de woorden "Martijn was iemand van licht en geluid en daarmee zou 1 minuut stilte minder toepasselijk zijn dan een groot applaus" vroeg Oelesvorst Peter Dohmen aan het aanwezige publiek om een applaus voor Martijn. Een overweldigend applaus met staande ovatie was het gevolg, prachtig!

Daarom hartelijk dank aan de voltallige revue-club (er wordt zelfs over revue-familie gesproken) voor de mooie tijd, het vertrouwen en het medeleven!

In de rubriek projecten een kijkje achter de schermen bij de revue.

Bericht in de Tegelse Courant over deze revue.


Oudere items zijn te vinden in het archief