Projecten

Hier volgt een greep uit een aantal projecten waaraan TLS de afgelopen jaren medewerking heeft verleend.

Tegelse revue
[alle afbeeldingen]

Januari 2007 - Revue: Facts ‘n Figures
Technisch gezien was de Tegelse Revue best een indrukwekkend project te noemen. Buiten het feit dat er weinig repetities met volwaardige technische installatie voorzien waren, is de locatie waar de revue op de planken werd gebracht, de grote zaal van CC De Haandert, van nature geen locatie welke is ingericht voor theaterproducties.

Gevolg: aan de techniek de uitdaging om een theatersetting te scheppen.

Oplossing: Veel voorbesprekingen, veel materiaal, paar dagen bouwen en zie het resultaat. Hierbij een kort overzicht om een indruk te geven van de technische omvang van het project ‘Tegelse Revue 2007’.

Grid:

  • Er is ongeveer 120 meter truss (aluminium constructie) gebruikt om het grid uit op te bouwen.
  • Er is 110 m2 wit horizondoek gebruikt om een egale achtergrond te creëren.

Lichtinstallatie:

  • Er zijn 52 unieke dimmerkringen gebruikt.
  • In totaal zijn er 84 lichtbronnen in grid en decor verwerkt.
  • De lichtregietafel, welke de mogelijkheid heeft om 1024 apparaten te bedienen, stuurde de volledige show digitaal aan, waarbij alle scènes opgeslagen waren in de tafel.
  • Het totale vermogen dat de lichtinstallatie verbruikt bij volle belasting is 69000W.

Geluidsinstallatie:

  • Voor het verstaanbaar maken van het geluid voor zowel het publiek als de spelers als de crew backstage waren er in totaal 21 verschillende speakers in gebruik.
  • Het versterken van de acteurs gebeurde middels 16 draadloze zenders, hierdoor was iedere sprekende rol versterkt in het stuk.
  • De zenders verbruikten over de gehele productie 220 batterijen.
  • In totaal werden er 44 audiolijnen vanaf de frontmixer aangestuurd. Voor de gehele technische installatie is ongeveer 3,5 kilometer aan bekabeling uitgelegd in de Haandertzaal.

[fotografie: Jos Verbong, John Feijen, Walter Winter]

"Oliver!" door Valuas groot succes

[alle afbeeldingen]

Oktober 2006 - 3 avonden voor een uitverkochte zaal
Na Hair, West Side Story, Fame, Sound of Music voerde het Valuascollege op 24, 25 en 26 oktober de musical Oliver! naar het bekende boek van Charles Dickens op in theater De Maaspoort. TLS was wederom van de partij en verantwoordelijk voor het geluid. Met 18 draadloze microfoons voor de cast, 22 microfoons in de orkestbak en nog eens 20 headset microfoons voor de koor was dit weer een productie van formaat!
Lees de reacties op hun website.

Sound of Music[alle afbeeldingen]

April 2005 - The Sound of Music met een Valuas-sausje
Op 29 en 30 april werden drie uitvoeringen opgevoerd van de alombekende musical The Sound of Music. Leerlingen en docenten van het Valuascollege in Venlo vertolkten de hoofdrollen, speelden in het orkest en zongen in het koor. De medewerkers van TLS, ook allemaal oud-leerling van de school, waren verantwoordelijk voor het geluid. 

In totaal werden er 16 draadloze microfoons (Sennheiser 3000 serie met MKE2 of DPA beugel microfoon) voor de hoofd- en bijrollen ingezet. Orkest en koor werden uitversterkt met een combinatie van overhead mics (Neumann KM184) en Beta57 bij de koperblazers. FOH bestond uit een Mackie D8B en een Yamaha O1V tafel. Deze laatste verzorgde een submix van slagwerk en ritme sectie, de Mackie verwerkte de overige 32 inputs en stuurde L+R, centre cluster en infills aan van het Meyer UPA huissysteem. Met behulp van maar liefst 99 snapshots werden de vele scène-wisselingen vereenvoudigd. 

[fotografie: Roel Faassen]

Oudere items zijn te vinden in het archief